نسل بعدی باتری‌ها چه ویژگی‌هایی خواهند داشت؟

به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ نسل آیندۀ باتری‌ها به احتمال قوی از دو عنصر گوگرد و آلومینیوم ساخته خواهند شد، این خبری است که یک گروه پژوهشی آن را اعلام کرده‌اند و مدعی شدند که در آیندۀ نزدیک باتری‌های تولیدی خود را جایگزین نسل قدیمی منابع انرژی لیتیوم-یونی خواهند کرد. مزیت رقابتی محصول آن‌ها نسبت به باتری‌های فعلی در دسترس بودن دو مادۀ گوگرد و آلومینیوم در سطح زمین به مقدار فراوان است.

این پژوهشگران معتقدند علیرغم اینکه در حال حاضر باتری‌های لیتیومی سهم غالب بازار را در اختیار دارند و انرژی بسیاری از محصولات فناورانه اعم از تلفن‌های همراه، ماشین‌های برقی و ردیاب‌های دود را کنترل می‌کنند اما عرضۀ محدود و قیمت گران‌ آن‌ها سبب خواهد شد تا محصول ابداعی آنان شانس زیادی برای موفقیت در بازار به خصوص در برخی صنایع داشته باشد.
یک سامانه باتری دربردارنده الکترود (کاتد و آند با بار مثبت و منفی) و الکترولیت (رسانای فراهم کننده امکان تبادل یون‌ها بین دو قطب باتری) است. در سامانه باتری جدید، نمک کلرو-آلومینات ذوب‌شده به عنوان الکترولیت و سولفور و آلومینیوم به عنوان الکترود عمل می‌کنند.

پژوهشگران و مبدعان این فناوری جدید مدعی هستند که برخلاف باتری‌های لیتیومی که الکترولیت‌های قابل اشتعال دارند، باتری‌های آلومینیوم-گوگردی آن‌ها از این نظر ایمن هستند از طرف دیگر هزینۀ تولید یک سلول باتری آلومینیومی بر اساس اعلام این پژوهشگران تا 83 درصد ارزان‌تر از باتری‌های لیتیومی خواهد بود.
پایگاه خبری «زی‌ام‌ئی ساینس» اضافه کرد؛ چالش اصلی که اکنون پیش‌روی مبدعان باتری‌های آلومینیومی برای تجاری سازی محصول‌شان وجود دارد، تأمین دمای 90 درجۀ سانتی‌گرادی محیط است؛ چرا که این باتری‌های برای انجام عملکرد صحیح نیازمند دستیابی به دمای مذکور هستند که نزدیک به دمای جوش آب است، همین مسئله سبب شده تا باتری آلومینیومی جدید برای کار نیازمند عایق‌بندی‌های خاص و استفاده از روش‌هایی ویژه جهت ممانعت از خوردگی است، اکنون دانشمندان برای بهبود عملکرد باتری‌های آلومینیومی در حال بررسی انجام آزمایش‌های مختلف بر روی آن‌‌ها هستند.
انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف