صادرات دریایی گاز مایع در بندرعباس کلید خورد


صادرات دریایی گاز مایع در بندرعباس کلید خورد

با بهره‌برداری از طرح صادرات دریایی گاز مایع روزانه ۲ هزار تُن گاز مایع ال پی جی که تاکنون به هدر می‌رفت، اکنون صادر می شود و این اقدام سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی نصیب کشور می کند.

به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، احمد سالاری فر مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هرمزگان در تشریح پروژه ملی صادرات دریایی گاز مایع در اولین روز از هفته دولت که با حضور جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مسئولان ملی و استانی افتتاح شد بود، بیان داشت: تأسیسات گاز مایع بندرعباس با دو سکوی تخلیه و دو موتورخانه امکان تخلیه هم‌زمان 9 دستگاه گازکش و پمپاژ فرآورده‌های آن از طریق خط انتقال 16 اینچ به اسکله نفتی شهید باهنر بندرعباس دارا است و موتورخانه مذکور از 17 دستگاه پمپ و 7 دستگاه کمپرسور برای تأمین فشار عملیاتی لازم برای انتقال گاز مایع بهره می‌برد.

وی افزود: این پروژه با بهره‌گیری از 43 هزارو 200 نفر ساعت متخصص حوزه‌های فنی و عملیاتی در رشته‌های مکانیک، ابزار دقیق، برق و ماشینری اجرایی و عملیاتی شده است و در این رویکرد متخصصان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بازمهندسی و عملیات فرایندی ضمن رعایت تمامی دستورالعمل‌های HSE و رعایت مقررات ایمنی در صنعت نفت برای اولین بار در کشور بدون بهره‌برداری از مخازن ذخیره‌سازی گاز مایع فرآیند انتقال از گازکش به کشتی را به‌طور مستقیم به اجرا درآورده‌اند.

سالاری فر در پایان تصریح کرد: با بهره‌برداری از این تأسیسات و تخلیه هم‌زمان ۹ دستگاه گاز کش و بهره‌مندی از توان پمپ‌ها و کمپرسورها اکنون امکان بارگیری دریایی به‌طور متوسط 6 هزار تن گاز مایع در شبانه‌روز وجود دارد.

جلیل سالاری معاون وزیر نفت همچنین از دیگر برنامه‌های وزارت نفت برای تقویت جایگاه هرمزگان به عنوان قطب تولید و صادرات انرژی خبر داد و اضافه کرد: مخزن‌گاه شهید نادر مهدوی با ظرفیت ۶۰۰ میلیون تُن از جمله طرح هایی است که امنیت انرژی را تحقق می‌بخشد.

سالاری طرح پتروپالایشگاه سردار سلیمانی را نیز از دیگر برنامه‌های در حال اجرا اعلام کرد و گفت: مجوزهای طراحی و مطالعات اولیه این طرح انجام شده و در مسیر اجرا قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت ملی پخش پالایش فرآورده‌های نفتی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های صادرات دریایی انرژی تاکید کرد و یادآور شد: برای تحقق این مهم باید زیرساخت‌های لجستیکی مانند توسعه اسکله ها مورد توجه قرار گیرد