زائران و مسافران ۳۳ درصد از بیماران بستری در مشهد بوده اند


زائران و مسافران ۳۳ درصد از بیماران بستری در مشهد بوده اند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: به‌طور متوسط بین ۲۸.۱ تا ۳۳ درصد از مراجعان بستری در دانشگاه در طول یک ساله اخیر از زائران و مسافران بوده اند.

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، شاپور بدیعی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خبری اطلاع داد: به‌طور متوسط بین ۲۸.۱ تا ۳۳ درصد از مراجعان بستری در دانشگاه در طول یک ساله اخیر از زائران و مسافران بوده اند.

 بدیعی در ادامه تصریح کرد: این بیماران یا در قالب گردشگری سلامت مراجعه کرده وزائران؛ حدود ۳۳ درصد از بیماران بستری در مشهد یا اینکه برای سفر آمده بودند که در هنگام سفر، دچار مشکل و بیماری شده اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین متذکر شد: هفت هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و در یک سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار نفر در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه بستری شدند.

وی افزود: همچنین یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر خدمات پاراکلینیکی اعم از خدمات آزمایشگاه، رادیولوژی، فیزیوتراپی و … ارائه شده است و در این مدت در مراکز دانشگاهی به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر خدمت سرپایی ارائه شده است که معادل ۲۰۰ هزار مراجعه ماهانه بوده است.

بدیعی اظهار کرد: در دوران همه گیری کرونا، ابتکارات مهمی همچون راه‌اندازی قرارگاه عملیاتی مدیریت کرونا در مشهد، اجرای مدیریت تخت‌های بیمارستانی و نیز سامانه بررسی لحظه‌ای وضعیت اکسیژن مراکز درمانی در این دانشگاه به اجرا درآمد که این امر موجب مدیریت مناسب کرونا به ویژه از موج پنجم تاکنون شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: پوشش مشکلات بیماران خاص و پیوندی از دیگر افتخارات این دانشگاه در روز‌های کرونایی است و با تحویل دارو درب منزل این بیماران، هیچ مورد فوتی در موارد پیوندی در روز‌های بحران کرونا ثبت نشده است.

وی ادامه داد: این امر سبب صعود سه پله‌ای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کسب رتبه دوم کشوری پس از استان فارس شد و در مورد جذب پزشک متخصص هم نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۱۹درصدی داشته ایم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود یادآور شد: حضور متخصصان در رشته‌های مختلف درمانی، موجب کاهش اعزام بیماران از مناطق به مرکز استان و دیگر شهرستان‌ها شده است

وی همچنین ابراز کرد: فاصله اعزام‌ها از میانگین کشوری پایین‌تر بوده و با تلاش مختصصان، کاهش ۱۱ درصدی اعزام‌ها به ثبت رسید که به لحاظ هزینه‌ای، کاهش قابل توجهی داشته است.

بدیعی گفت: راه‌اندازی بیمارستان ولایت، به عنوان نخستین بیمارستان تمام الکترونیک کشور که بهمن پارسال در مشهد به بهره‌برداری رسید، یک الگوی موفق بود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر آن داشت تا دیگر دانشگاه‌ها را به این سمت سوق دهد که از تجربیات دانشگاه علوم پزشکی مشهد استفاده کنند.