با همه فرزندان رهبر انقلاب آشنا شوید؛ از سید میثم تا سید مجتبی خامنه ای

به همین بهانه می خواهیم با فرزندان رهبر انقلاب آشنا شویم.

همسر رهبر انقلاب، منصوره خجسته باقرزاده متولد سال ۱۳۲۶ در مشهد است. پدر وی، محمداسماعیل خجسته باقرزاده از کاسبان مشهد بود. او و رهبر انقلاب در سال ۱۳۴۳ با یکدیگر ازدواج کردند.

رهبر انقلاب دارای ۴ پسر و ۲ دختر هستند: سید مصطفی، سید مجتبی، سید مسعود، سید میثم، سیده بشری و سیده هدی.

سید مصطفی خامنه ای

حجت‌ الاسلام سید مصطفی خامنه ای متولد سال ۱۳۴۴ در مشهد است.

به گفته ی حجت الاسلام احمد مروی، معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبری، سید مصطفی خامنه‌ ای در قم سکونت دارد و مشغول به درس و کار طلبگی است. وی از اساتید سطوح عالیه حوزه علمیه قم است.

سید مصطفی خامنه‌ ای در جنگ هشت ساله تحمیلی شرکت داشت. وی در اسفند ماه سال ۶۳ در عملیات بدر حاضر بود. حضور او در جبهه های جنگ مقارن با ریاست‌ جمهوری پدرش بود و به سبب اینکه وی در آن زمان برای مدتی در جنگ مفقود شده بود، میان بعضی از مسئولان کشور نگرانی‌ هایی به وجود آمد. وی پس از گذشت مدتی، در تاریخ ۲۸ اسفند سال ۶۳ به خانه بازگشت.

پیرامون این مطلب، در خاطرات آیت الله رفسنجانی اینگونه آمده‌ است:

اول وقت خبر دادند که یک موشک دیگر به مناطق نظامی و حساس و استراتژیک بغداد زده شده. احمد آقا (سید احمد خمینی، فرزند امام) تلفنی گفت خبرگزاری‌های خارجی گفته‌اند که موشک امروز به مرکز صنعتی و نفتیِ الدّوره در بغداد اصابت کرده‌است؛ گفت که مصطفی، فرزند آقای خامنه‌ای که در جبهه بوده، اطلاعی از ایشان در دست نیست… بالاخره معلوم شد که مصطفی سالم است و به تهران برگشت.

همسر سید مصطفی خامنه ای، دختر آیت الله عزیزالله خوشوقت، از اساتید حوزه علمیه است.

حجت الاسلام مروی درباره ی زندگی سید مصطفی خامنه ای به ذکر خاطره ای پرداخته است:

آقا مصطفی‌ آقازاده بزرگ آقا‌ همان سال اول ازدواجشان که طلبه‌ قم بودند،‌ خانه‌ای اجاره کرده و مستأجر بودند – الان هم مستأجرند ـ ما را یک روز برای ناهار دعوت کردند. ما رفتیم منزل ایشان.

یک سال از ازدواج ایشان نگذشته بود، ماه‌های اول ازدواج ایشان بود. ما هم یک گلدان معمولی خریدیم و رفتیم که دست خالی نرویم.

من واقعاً‌ تعجب کردم که آیا این خانه، خانه‌ یک تازه‌داماد است؟! حالا نه خانه‌ فرزند رهبر انقلاب و مقام اول کشور، حتّی خانه‌ یک تازه‌داماد هم این نیست. یعنی یک خانه‌ تازه‌داماد، بالاخره یک زرق و برقی دارد؛ تا مدتها این زرق و برق خانه‌ تازه‌داماد و خانه‌ تازه عروس، هست.

من در خانه‌ اینها، واقعاً همان زرق و برق معمولی یک تازه‌داماد و یک تازه عروس را ندیدم. بسیار زندگی معمولی، دوتا فرش ماشینی، آن هم نه سه‌ در چهار‌ چون من دقت داشتم به این چیزها. دور و بر خودم را نگاه می‌کردم.

حواسم بود و تا آنجا که می‌توانستم، رصد می‌کردم اوضاع و احوال خانه را‌. دو تا فرش شش متری انداخته بودند، دور خانه هم موکت بود و دو‌ سه تا پشتی ابری معمولی، نه مبلمانی، نه زرق و برقی! زندگی ساده و خوبی در آقازاده‌های ایشان سراغ داریم.

حجت الاسلام مروی همچنین درباره ی فعالیت فرزندان رهبر انقلاب گفته:

آقازاده‌ها در دفتر (رهبری) مسئولیتی ندارند. فقط در نشر آثار همکاری دارند، والاّ هیچ یک از آقازاده‌ها مسئولیتی ندارند. جایی هم مشغول نیستند.

ممحّض در درس و کار طلبگی هستند درس می‌خوانند و انصافاً هم درسشان خیلی خوب است. خیلی خوب پیشرفت کرده‌اند.

حجت الاسلام مروی درباره ی فعالیت اقتصادی فرزندان رهبر انقلاب گفته ایشان آنان را از هر گونه فعالیت اقتصادی منع کرده اند و نمی‌ خواهند بستگان شان و مخصوصاً پسران شان در کارهای اقتصادی حضور داشته باشند و این کار را نمی‌پسندند و فرزندان ایشان هم خود هیچ رغبت و اقبالی به چنین اموری ندارند.

سید مجتبی خامنه ای

حجت‌ الاسلام سید مجتبی خامنه ای متولد سال ۱۳۴۸ در مشهد است.

تحصیلات دبیرستان خود را در مدرسه علوی گذراند. نخستین استادان دروس حوزوی او سید محمود هاشمی شاهرودی و پدرش بودند و در سال ۷۸، برای تحصیلات حوزوی وارد حوزه علمیه قم شد. وی در حال حاضر در قم به تدریس دروس حوزوی مشغول است.

سید مجتبی خامنه ای در سال ۶۵ زمانی که ۱۷ سال داشت به جبهه رفت و عضو گردان حبیب ابن مظاهر شد که از معروف‌ ترین گردان‌ های لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله بود. او در چند عملیات از جمله بیت‌المقدس ۲، بیت‌ المقدس ۳، بیت‌المقدس ۴، والفجر ۱۰ و مرصاد حضور داشت.

شهید سردار نورعلی شوشتری از فرماندهان جنگی ایران درباره ی حضور وی در جنگ گفته‌ است:

… به دفعات در جبهه نبرد حاضر شدند و در عملیاتهای مختلف شرکت کردند؛ مثلاً یک شب در عملیات «بیت‌المقدس ۳» بود که دیدیم «آقا سید مجتبی» با پسر آقای هاشمی رفسنجانی، آن جا ظاهر شدند. اما در هنگامی که من مشغول صحبت با بی‌سیم و انجام کارهای دیگر بودم، با فرزند آقای هاشمی راه افتادند به طرف خط، من هر چه کردم نتوانستم آن‌ها را نگه دارم و رفتند. بعد با فرمانده لشگرشان تماس گرفتم و گفتم: اینها دارند می‌آیند مواظب باش که در خط شکنی شرکت نکنند. روز بعد که به منطقه رفتم، دیدم اینها روی ارتفاعات «قَشَن» جایی که در نوک نقطه دفاعی قرار داشت و در محلی که واقعاً هم تخلیه مجروح از آن جا سخت بود و هم رساندن مهمات و آذوقه خیلی مشکل بود.

سید مجتبی خامنه‌ ای داماد غلامعلی حداد عادل است. وی در سال ۷۸ با زهرا حداد عادل، دومین دختر غلامعلی حداد عادل ازدواج کرد.

غلامعلی حدادعادل درباره ی نحوه شکل گیری وصلت دخترش با سید مجتبی خامنه‌ ای گفته:

سال ۷۷، خانمی به خانه ما زنگ زده و گفته بود که می خواهیم برای خواستگاری خدمت برسیم. خانم ما گفته بود دختر ما در حال حاضر سال چهارم دبیرستان است و می خواهد ادامه تحصیل دهد.

ایشان دوباره پرسیده بودند اگر امکان دارد ما بیاییم دخترخانم را ببینیم تا بعد. اما خانم ما قبول نکرده بودند. بعد خانم ما از ایشان پرسیده بودند اصلاً شما خودتان را معرفی کنید. و ایشان هم گفته بودند؛ من خانم مقام معظم رهبری هستم.

خانم ما از هول و هراس دوباره سلام علیک کرده بود و گفته بود؛ ما تا حالا به همه پاسخ رد داده ایم. اما شما صبر کنید با آقای دکتر صحبت کنم، بعد شما را خبر می کنم.

بعد از صحبت با من قرار بر این شد که آنها بیایند و دخترمان را در مدرسه ببینند که هم دخترمان متوجه نشود و هم اینکه اگر آنها نپسندیدند، لطمه‌ای به دختر ما نخورد.

طبق هماهنگی قبلی، خانم آقا آمدند و در دفتر مدرسه او را دیدند و رفتند. چند روز گذشت و من برای کاری خدمت آقا رفتم. آقا فرمودند؛ خانم استخاره کرده اند، جوابش خوب نبوده است.

بعد از چند روز خدمت آقا رفتیم. آقا فرمودند؛ آقای دکتر، داریم خویش و قوم می شویم. گفتم؛ چطور؟ گفتند؛ خانواده آمدند و پسندیدند و در گفت وگو هم به نتیجه کامل رسیده اند، نظر شما چیست؟ گفتم؛ آقا، اختیار ما دست شماست.

آقا فرمودند که، شما، دکتر و استاد دانشگاهید و خانم تان هم همین طور. وضع زندگی شما مناسب است، اما زندگی من این طور نیست. اگر بخواهم تمام زندگی ام را بار کنم، غیر از کتاب هایم یک وانت بار می شود. اینجا هم دو اتاق اندرون و یک اتاق بیرونی است که آقایان و مسوولان در آنجا با من دیدار می کنند.

من پول ندارم خانه بخرم. خانه ای اجاره کرده ایم که یک طبقه مصطفی و یک طبقه هم مجتبی زندگی می کنند. شما با دخترت صحبت کن که خیال نکند حالا که عروس رهبر می شود، چیزهایی در ذهنش باشد. ما این طور زندگی می کنیم.

اما شما زندگی نسبتاً خوبی دارید. حالا اگر ایشان بخواهد وارد این زندگی شود، کمی مشکل است. مجتبی معمم هم نیست. می خواهد قم برود و درس بخواند و روحانی شود. همه اینها را به او بگو بداند.

سید مسعود خامنه‌ ای

حجت‌ الاسلام سید مسعود خامنه ای که با نام محسن هم شناخته می‌ شود، متولد سال ۱۳۵۳ است.

در حوزه علمیه قم تحصیل کرده و در حال حاضر نیز در آنجا به تدریس مشغول است. وی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، در میان فرزندان رهبر انقلاب، سید مسعود خامنه‌ای بیشترین اهتمام را به جمع‌آوری خاطرات پدر داشته و به اداره دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب مشغول است.

همسر سید مسعود خامنه ای، سوسن خرازی، دختر آیت الله محسن خرازی، از اساتید حوزه علمیه قم است. آیت الله خرازی همچنین برادر کمال خرازی (وزیر خارجه پیشین ایران) و پدر سید محمدصادق خرازی، از سیاستمداران به نام ایرانی است.

سید میثم خامنه‌ ای

حجت‌ الاسلام سید میثم خامنه‌ ای متولد سال ۱۳۵۷ است.

دانش آموخته حوزه علمیه تهران است و سابقه شرکت در درس خارج فقه پدر خود را دارد.

وی در حال حاضر، در حوزه علمیه تهران مشغول تدریس است و با دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب همکاری دارد.

همسر سید میثم خامنه ای دختر محمود لولاچیان، از بازاریان متدین تهران است.

سیده بشری و سیده هدی خامنه ای

سیده بشری خامنه ای متولد سال ۱۳۵۹ و همسر محمدجواد محمدی گلپایگانی، فرزند حجت الاسلام محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبری است.

محمدجواد گلپایگانی از اساتید روحانی کشور است که در دانشگاه به تدریس متون حقوقی به زبان فرانسه اشتغال دارد.

محمدجواد محمدی گلپایگانی

سیده هدی خامنه ای متولد سال ۱۳۶۰ و همسر دکتر مصباح‌ الهدی باقری کنی، فرزند آیت الله محمدباقر باقری کنی از علمای تهران است. فرزند دیگر آیت الله باقری کنی، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکرات هسته ای در دولت ابراهیم رئیسی است.

دکتر مصباح الهدی باقری کنی دارای مدرک دکتری تخصصی مدیریت بازاریابی گرایش بازاریابی بین المللی از دانشگاه تربیت مدرس تهران است. وی عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه امام صادق است و در حوزه بازاریابی اسلامی، بازاریابی سیاسی و مدیریت اسلامی، مقالاتی منتشر کرده است.

مصباح‌ الهدی باقری کنی