افزایش قیمت مرغ، مصرفش را کاهش داد/ جدیترین قیمت مرغ در بازار

مهدی یوسف‌خانی با تایید خبر فروش مرغ کیلویی ۶۵ هزار تومان، خاطرنشان کرد: چند روزی است که شاهد افزایش نرخ مرغ در واحدهای صنفی هستیم؛ مرغ زنده کیلویی ۴۴ تا ۴۵ هزار تومان و مرغ عمده کیلویی ۶۰ هزار تومان شده است از این‌رو نرخ فروش مرغ آماده طبخ در خرده‌فروشی به کیلویی ۶۵ هزار تومان رسید.

این فعال صنفی با بیان اینکه رعایت نرخ مصوب از سوی فروشندگان الزامی است، تصریح کرد: نرخ مصوب کیلویی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است فروشندگان امیدوار هستند با آغاز هفته جدید قیمت‌ها ریزش کنند چراکه با افزایش نرخ مرغ میزان مصرف حدود ۲۰ درصد از سوی مردم کاهش پیدا کرد.

وی ادامه داد: مرغ کیلویی ۶۰ هزار تومان خرید گوشت قرمز را برای خانوارها اقتصادی‌تر کرده است؛ تفاوت نرخ مرغ و گوشت همواره ۵ برابر بود اما در حال حاضر این تفاوت قیمت ۲.۵ تا ۳ برابر شده است از این‌رو بخشی از خانوارها ترجیح می‌دهد به جای مرغ، گوشت قرمز خریداری کنند چراکه گوشت در سفره خانه‌های ایرانی کاربرد بیشتری دارد.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی؛ توان خرید مردم مشخص است و حتی نرخ مصوب کیلویی ۶۰ تومان نیز برای خریداران مورد قبول نیست؛ این در حالیست که تولیدکنندگان متقاضی نرخ جدید هستند و پیشنهاد فروش مرغ کیلویی ۷۰ تا ۸۰ هزار تومانی را به دولت می‌دهند البته بدون تردید این نرخ از سوی دولت تایید نخواهد شد.

افزایش قیمت مرغ، مصرفش را کاهش داد/ جدیترین قیمت مرغ در بازار

در همین رابطه محمد یوسفی د، با بیان اینکه تولیدکنندگان باهدف متعادل کردن قیمت مرغ گوشتی میزان تولید و جوجه‌ریزی را کاهش دادند، افزود: در ماه‌های اخیر تولید توجیه اقتصادی نداشت از این‌رو شاهد تعطیلی تعدادی از واحدهای تولیدی کوچک بودیم.

وی با اشاره به افزایش نرخ جوجه یک روزه، تصریح کرد: کاهش جوجه ریزی قیمت جوجه یک روزه را از ۲ هزار تومان به ۱۰ هزار تومان افزایش داد.

به گفته یوسفی؛ قیمت‌ مرغ در بازار از کیلویی ۴۵ هزار تومان به کیلویی ۵۵ تا ۶۵ هزار تومان رسید این در حالیست که این نرخ باز هم نمی‌تواند رضایت تولیدکنندگان را جلب کند و امیدواریم که قیمت‌ها با آغاز هفته جدید واقعی‌تر شوند.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در پاسخ به این پرسش که قیمت تمام شده تولید چقدر برای تولیدکنندگان تمام می‌شود؟ گفت: نمی‌توان درباره نرخ تمام شده مرغ اظهارنظر قطعی ارائه داد؛ چراکه نهاده‌ها نرخ ثابتی ندارد و بازارگاه سهمیه دان تولیدکنندگان را تحویل نداده است از این‌رو آنها برای تامین نیاز واحدهای تولیدی ناچارند که از بازار آزاد خرید کنند و این موضوع قیمت تمام شده را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید :

۲۲۰ ۲۵۶